Sabtu, April 06, 2013

Pembangkang rancang adakan Himpunan Shamsidar 2.0 sebelum PRU-13?Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim dan isteri Azmin Ali, Shamsidar Taharin diminta membuat sidang akhbar bersama bagi menafikan wujud usaha mengadakan Himpunan Shamsidar 2.0 sebelum Pilihan Raya Umum Ke-13.

Bekas Setiausaha Angkatan Muda Keadilan (AMK), SD Johari Yasin berkata, beliau tertanya-tanya tujuan pembangkang mahu mengadakan himpunan tersebut kali ini sekiranya benar seperti didakwa pihak tertentu.Berikut adalah kenyataan penuh SD Johari:

1.) Kita meminta Anwar dan Shamsidar buat penafian melalui 'sidang akbar bersama' bahawa wujud usaha dari pihak pembangkang untuk mengadakan Himpunan Shamsidar 2.0 sebelum PRU 13.

2.) Kita mahu tahu apakah tujuan Anwar dan Shamsidar mahu mengadakan Himpunan Shamsidar 2.0 kali ini. Betulkah tujuan himpunan ini untuk merayu secara terbuka supaya Majlis Syura Pas mengeluarkan fatwa bahawa Islam membenarkan seorang biseksual untuk menjadi Perdana Menteri. Rakyat amat memerlukan penjelasan daripada Anwar dan Shamsidar.

3.) Kita juga difahamkan bahawa Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail dan Nurul Izzah gagal dalam usaha untuk mendapatkan Nik Abdul Aziz Nik Mat mengeluarkan fatwa mengatakan 'biseksual boleh menjadi Perdana Menteri' tetapi Nik Abdul Aziz takut mengeluarkan fatwa tersebut sebab pilihan raya sudah dekat.

4.) Sebagai usaha terakhir, Anwar dikatakan akan mengeluarkan surat akuan daripada Yusof Al-Qardawi mengatakan Islam mengalu-alukan pemimpin biseksual untuk menjadi Perdana Menteri.

Suara Politik
Belantan

Tiada ulasan: