Sabtu, September 28, 2013

Pecah rahsia memalukan - Lim Kit Siang cuma pemandu MP DAP dan bukannya pengasas DAP?


DAP perguna masyarakat India untuk kepentingan tertentu

Masyarakat India perlu sedar DAP tidak pernah bersungguh-sungguh membela nasib kaum itu sebaliknya hanya mempergunakan mereka untuk kepentingan tertentu.

Presiden Pertubuhan Kebajikan Masyarakat dan Perpaduan Rakyat Malaysia (Perkemas), N. Gobalakrishnan berkata, DAP juga tidak pernah menghargai sumbangan masyarakat India terhadap parti itu meskipun kaum tersebut selama ini banyak menyokong dan membantu parti berkenaan.

"Seperti dalam pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) lalu, perwakilan India yang boleh mengundi tidak dijemput. Pemimpin DAP khususnya Setiausaha Agung, Lim Guan Eng hanya jemput ketika beliau mahu sahaja, kalau tidak mahu, tidak dijemput.


"Ini tidak betul. Guan Eng sepatutnya memberi penghargaan tinggi kepada perwakilan kaum India yang telah banyak membantu parti itu. Mereka tidak sepatutnya dipinggir serta diabaikan," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Sebelum ini, Gobalakrishnan pernah mendesak Guan Eng memohon maaf kepada masyarakat India ekoran tindakannya mengetepikan lebih 700 perwakilan DAP yang majoritinya berketurunan India daripada mengundi dalam pemilihan CEC parti itu Disember tahun lalu.

Dalam pada itu, Gobalakrishnan secara sinis mengingatkan Guan Eng, DAP bukan parti yang ditubuh atau diasas bapanya, Lim Kit Siang.

Katanya, pengasas parti itu ialah Devan Nair manakala Kit Siang hanya pembantu yang kadang-kala menjadi pemandu kepada bekas Ahli Parlimen DAP berkenaan.


"Kit Siang bukan pengasas DAP, jadi Guan Eng tidak boleh sewenang-wenangnya melakukan sesuatu demi kepentingan peribadi beliau. Baca di sini!

"Parti ini bukan bapa beliau yang tubuhkan," katanya.

Selanjutnya sila baca di sini ( Begitu hina kaum India di kacamata DAP )!!!  dan di sini ( Devan_Nair)

Suara Politik
Belantan

2 ulasan:

Unknown berkata...

baru ku tau!!!!!!!!!!betul-betul kaduk dah naik junjung

mohammad azren fooldog PH yg bahalol berkata...

Kan Devan Nair pernah jadi Presiden Republik Singapork, jadi Lim Kit Siang pulak nak berangan jadi Presiden Malaysia walaupun cukup untuk tempoh beberapa bulan. Kalau tak dapat juga, harapan Lim Kit Siang adalah pada anaknya Lim GOReng..