Isnin, September 30, 2013

Keputusan pemilihan CEC DAP : Sandiwara Dinasti Lim 'menangkan' Zairil peroleh majoriti lebih besar selamatkan mereka dari dapat malu besar?


Dikatakan pemimpin yang sama juga dipilih dalam Pemilihan Semula Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP seperti diarahkan Pendaftar Pertubuhan (RoS) dengan Ahli Parlimen Bukit Bendera Zairil Khir Johari mendapat undi majoriti lebih besar membuktikan DAP bukanlah satu parti anti-Melayu.

Beliau merupakan satu-satunya calon Melayu dipilih menganggotai 20 keahlian CEC. Nampaknya Disnati Lim berjaya lagi dalam sandiwara mereka mempengaruhi perwakilan supaya memberikan undi yang besar kepada Zairil supaya mereka tidak malu besar jika Zairil masih kalah?

Tetapi bagaimana pula dengan calon Melayu yang lain! Adakah mereka semua sudah 'dibakul sampahkan' kerana nilai mereka hanya 50 sen bagi DAP! Adakah kerana Zairil ada darah keturunan Cina, maka Zairil di anggap sealiran dengan mereka dan perlu diberikan perhatian istimewa?


Zairil Khir dikatakan mendapat undi 1,132 undi mendapat tempat ke-12 berbanding pemilihan Disember lalu yang hanya mendapat 803 undi.

Isu yang berkisar kepada pemimpin berusia 31 tahun itu dikatakan menarik perhatian perwakilan apabila berlaku masalah teknikal apabila beliau dipilih menganggotai CEC. Adakah keputusan sebelum ini adalah kesalahan teknikal atau semata-mata kerana Dinasti Lim hendak tutup malu kerana tiada perwakilan Melayu ketika itu? Maka sesuatu perlu dilakukan supaya dapat menipu perwakilan? Baca di sini.

Ahli Parlimen Kluang Liew Chin Tong masih mendapat undi tertinggi dengan 1,434 diikuti pemimpin veteran Lim Kit Siang dengan 1,436 dan Karpal Singh (1,432).

Anak Karpal, Ahli Parlimen Puchong Gobind Singh Deo masih mendapat undi keempat tertinggi dengan 1,409 undi sementara Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng mengekori rapat dengan 1,304 undi. – 29 September, 2013.

Suara Politik
Belantan


Tiada ulasan: