Isnin, September 23, 2013

Hishamuddin Rais, Blogger Gay Tua Gila Meroyan Tuduh Presiden PAS Meroyan Mahu Kerjasama UMNO?


Pengerusi bersama BERSIH, Hishamuddin Rais @ Blogger Gay Tua mempertikaikan kenyataan terbaru Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berhubung dengan kerjasama dengan UMNO.

Hisyamuddin yang juga blogger tukartiub.blogspot.com menganggap kenyataan terbaru Abdul Hadi itu sebagai menroyan.

“Kenapa tiba-tiba Hadi meroyan nak jumpa Najib.

“Tahukah Hadi di mana Najib sekarang,” tulisnya dalam laman mikro Twitter lapor Sinar Harian.


Abdul Hadi dilaporkan Bernama semalam berkata, Pas sedia untuk bekerjasama dengan Umno termasuk berdialog bagi membincangkan pelbagai isu jika parti itu dipelawa.

Katanya, Pas boleh berbincang mengenai apa sahaja isu dan sejarah membuktikan pemimpin-pemimpin Pas dan Umno boleh berada bersama di atas satu pentas.

Beliau berkata, bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan bekas Presiden Pas, Allahyarham Datuk Fadzil Noor pernah bersama dalam satu forum suatu ketika dahulu.

“Dasar kita boleh berbincang apa sahaja isu seperti jenayah, rasuah dan ekonomi. Kalau kita diajak kita boleh pergi, kita boleh bincang,” katanya.

Abdul Hadi berkata, jika perbincangan itu melibatkan soal Islam, Pas akan berpegang kepada dasarnya iaitu berlandaskan al-Quran, hadis, ijmak ulama dan qiyas.

“Pas pernah membuka pintu mengajak Umno bermuzakarah pada 1980-an dengan berdasarkan perkara-perkara berkenaan,” katanya.

Baru-baru ini Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dilapor sebagai berkata, kerjasama antara Umno dan Pas untuk menyatukan orang Melayu serta umat Islam di negara ini bukan perkara mustahil.

Anwar boleh, mengapa Haji Hadi tak boleh? Renong dan fikirkan lah..!!!

Suara Politik
Belantan

1 ulasan:

MegaBidaman berkata...

salam tuan, mohon link pautan blog saya bidaman.blogspot.com pada blog tuan . saya dah pautkan link blog tuan dalam blog saya . terima kasih