Jumaat, Ogos 16, 2013

Pemilihan semula CEC bukti DAPig memang kaki penipu selama 47 tahun dan cakap tak serupa bikin?


Keputusan DAP mengadakan pemilihan semula jawatankuasa eksekutif pusat(CEC) sebagai tanda pengakuan pucuk pimpinan parti itu bahawa mereka sudah melakukan kesilapan dengan menipu ahli-ahli selama ini.

Ini bermakna DAP bukanlah parti yang sempurna dan pengamal demokrasi yang telus sebagaimana diuar-uar mereka sebelum ini.

"Tanpa pendedahan oleh anggota mereka sendiri, DAP akan terus dipimpin melalui proses manipulasi dalam kalangan mereka yang berkuasa di dalam parti. Alasan lain yang diberikan oleh pucuk pimpinan (DAP) hanyalah sekadar menutup aib sendiri! Yang penting Dinasti Lim perlu dikekalkan dalam DAPig? Dinasti keluarga Karpal juga tidak terkecuali! Baca di sini.

Laporan Ekuiti (Penipuan Pemilihan CEC) tulisan Father Chen yang menyatakan secara terperinci penipuan dalam pemilihan CEC sejak 47 tahun lalu!Keengganan DAP membawa perkara itu ke mahkamah juga adalah bukti bahawa Pendaftar Pertubuhan Malaysia (ROS) berada di pihak yang benar.

Pada 30 Julai lepas, ROS memutuskan DAP perlu mengadakan pemilihan semula CECnya selepas badan itu tidak berpuas hati dengan penjelasan yang diberikan oleh DAP berhubung dakwaan penyelewengan pengundian dan manipulasi undi membabitkan 547 perwakilan pada pemilihan parti itu 15 Disember lepas.


Namun begitu, parti itu mendakwa pemilihan berkenaan telah diadakan secara bersih dan kesilapan yang berlaku adalah disebabkan masalah teknikal.

Hari ini, Pengerusinya Karpal Singh dalam satu kenyataan, berkata DAP akan mengadakan pemilihan semula CEC bagi mengelakkan pendaftaran mereka dibatalkan.

CEC bagi penggal 2008-2011 akan bermesyuarat Khamis depan untuk melakukan persiapan bagi pemilihan semula, katanya.

Selanjutnya sila baca di sinisini dan di sini.

Suara Politik
Belantan

Tiada ulasan: