Rabu, Ogos 21, 2013

DAPig tidak hanya bela kaum Cinabeng...!!! Betul ke Ng Suee Lim?


Umpama masuk bakul, angkat sendiri! DAPig tidak akan sesekali meminggirkan mana-mana kaum di negara ini walaupun terdapat pihak tertentu mendakwa parti itu mengamalkan sentimen perkauman yang menebal dengan hanya membela kaum Cina.

Timbalan Setiausaha DAPig Selangor, Ng Suee Lim berkata, parti itu tidak memperjuangkan dasar perkauman, sebaliknya semua kaum diberi layanan yang adil dan saksama bagi memastikan kemakmuran serta kesejahteraan negara dikekalkan.

Menurutnya, sikap sesetengah ahli parti politik yang melabel parti itu sebagai anti Islam adalah satu bentuk tuduhan melampau kerana hanya mengundang rasa marah rakyat terhadap DAPig yang selama ini juga membela nasib semua kaum.

“Di Dun Sekinchan ini misalnya, saya tidak nampak ada kaum tertentu tercicir menerima segala bentuk bantuan, malah peruntukan untuk kaum Melayu adalah lebih berbanding kaum Cina meskipun majoriti penduduk di sini adalah kaum Cina,” katanya.

Suee Lim yang juga Adun Sekinchan berkata, sepanjang enam tahun menjadi wakil rakyat di kawasan itu, beliau memberi layanan sama rata kepada semua kaum dan menyalurkan bantuan kepada mereka yang layak.

“Sebelum jadi wakil rakyat pun saya selalu turun padang mendengar masalah rakyat. Perjalanan kerja saya bertambah mudah sejak jadi wakil rakyat untuk membantu penduduk yang memerlukan pembelaan,” katanya.


Sehubungan itu, beliau meminta rakyat melihat hasil kerja yang telah dilaksanakan parti itu daripada mendengar tuduhan tidak berasas.

“Harapan saya, keikhlasan DAPig dalam membantu dan memperjuangkan nasib hidup rakyat tidak disalah erti, pelbagai bentuk bantuan yang kami salurkan membuktikan kami sedia berkhidmat kepada rakyat yang telah memilih kami dalam pilihan raya.

“Kita harap, sedikit sebanyak rakyat faham tentang ideologi politik yang dibawa DAPig daripada membuat tuduhan melulu dan saya yakin jika rakyat faham, mereka akan menerima perjuangan yang kita bawa,” katanya.

Menurutnya, kerajaan di bawah pimpinan PR di Selangor telah menunjukkan prestasi kewangan yang kukuh, seterusnya mampu mengagihkan sumber kekayaan negeri untuk dinikmati rakyat.

“Kita tolong rakyat bukan bermusim kerana dasar kerajaan negeri membantu rakyat berdasarkan kemampuan, kedudukan ekonomi dan pengurusan kewangan yang mapan serta kukuh supaya hasilnya diagihkan semula kepada rakyat,” katanya.

Persoalannya disini adalah benarkah DAPig ikhlas membantu semua kaum atau hanya pandai berlakon semata-mata untuk untuk menagih simpati dari rakyat. Mungkin rakyat sudah lupa bagaimana kes pelajar UiTM yang dilanggar Ng Suee Lim sebelum ini. Adakah pelajar ini di bela dan dibantu oleh Suee Lim sehingga sekarang! Sila baca di sini.

Manis mulut bila berbicara, tetapi semuanya indah khabar dari rupa! Fikir dan renongkan lah?

Suara Politik
Belantan

Tiada ulasan: