Rabu, Mei 29, 2013

Jadikan KPI peribadi Menteri bantu bumiputera!


Singapura merupakan satu negara yang boleh dijadikan contoh bagaimana bangsa boleh dilenyapkan dari muka buminya sendiri.

Bangsa dan Bahasa hanya menjadi simbol sejarah dan tidak lama lagi sejarah ini juga akan hilang akibat dari perancangan strategik kaum Cina yang memerintah Singapura.

Taktik mengambil hati Orang Melayu apabila mengambil Yang Dipertua Negara seorang Melayu berjaya meredakan hati sanubari orang Melayu ketika Singapura diperintah oleh parti PAP satu ketika dahulu.

Apa yang kita lihat hari ini, bahasa Melayu hanyalah dijadikan papan tanda di Metro dan bukan lagi sebutan, mereka menggunakan cara ambil hati orang Melayu dengan menggunakan Bahasa Melayu di kenderaan awam, namun kita tahu hakikatnya, tidak ada Cina yang tahu membaca dan memahami ayat-ayat itu.

Bukan sahaja bahasa Melayu yang sudah ditinggalkan dengan sistematik, namun bahasa Hindi juga mengalami perkara yang sama, hanya ditulis namun tiada makna.

Orang Cina sememangnya tidak akan bertolak ansur dengan Bahasa, Budaya, Pendidikan dan Ekonomi. Dan ia sudah menjadi satu pegangan hidup mereka beratus-ratus tahun dahulu.

Dalam PRU-13, jelas menunjukkan lagu yang mereka mainkan adalah untuk memperjuangkan Bahasa, Budaya, Pendidikan dan Ekonomi hanya untuk Cina.

Walaupun Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sudah terus menerus memberi bukti dan jaminan untuk menjaga kepentingan Cina, namum ia tidak cukup untuk emosi menakluk Tanah Melayu.


Apa lagi yang Cina Mahu?

Sepatutnya ayat itu tidak perlu diutarakan oleh Utusan Melaysia... Sepatutya tajuk yang ditulis "Malaysia untuk Orang Cina?"

Ramai orang Cina memainkan lagu 'rasuah' di pihak BN dan apabila kita utarakan rasuah yang terjadi di Pulau Pinang dan Selangor, mereka tidak akan menjawab.

Rasuah dijadikan modal untuk menjatuhkan kerajaan BN, padahal kita tahu banyak tindakan kerajaan BN sudah dilaksanakan di dalam membanteras rasuah. Tidak adakah rasuah dalam kehidupan orang Cina?

Kita amat arif rasuah adalah makan dan minum masyarakat Cina untuk mendapatkan perniagaan, rasuah juga merupakan jalan keluar untuk peniaga Cina mendapatkan projek-projek kerajaan.

Rasuah adalah kehidupan peniaga Cina apabila membeli kontrak-kontrak kerajaan yang dikhaskan oleh bumiputera.

Di sektor swasta, rasuah berleluasa dalam perniagaan yang majoritinya dimiliki oleh orang Cina dan ini bukan hanya di dalam sektor kerajaan.

Justeru sudah-sudahlah orang Melayu mengekalkan budaya lembut dan menghormati hati orang lain, kita sudah tidak mampu untuk menjadi lilin yang sering kali menerangi bangsa Cina sedangkan yang diterangi itu tidak langsung mahu membalas budi si pemberi cahaya.

Sudah-sudahlah kita menjadi bangsa yang lembut, demi survival bangsa Melayu, pimpinan UMNO harus tegas melaksanakan dasar pentingkan bangsa Melayu secara betul dan bukan khayalan.

Projek-projek mega, harus ditinggalkan sekiranya Melayu belum cukup mahir atau belum cukup modal, dan janganlah ada pengerusi yang berkata Melayu hanya layak untuk Kelas F sahaja!

Penstrukturan semula GLC dan KSU mesti dilakukan demi survival orang Melayu.

Satu pertanyaan akhir untuk bapak-bapak menteri penggal yang lepas.

Apabila anda perjuangkan bajet untuk kementerian, dan apabila diluluskan, berapa ramai PENIAGA MELAYU yang kamu bantu? Berapa ramai Melayu yang kamu pastikan dilahirkan sepanjang pemerintahan kamu?

Suara Politik
Belantan

Tiada ulasan: