Khamis, Mac 07, 2013

Anwar tak senang duduk...!!! Rahimi akan dedah kaitan Anwar dengan MNLF?Bekas Setiausaha Sulit Anwar Ibrahim, Muhamad Rahimi Osman akan mendedahkan hubungan bekas majikannya itu dengan rakan-rakan berpengaruh dari Filipina yang mungkin mempunyai kaitan dengan Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF).

Menurut Rahimi, beliau akan membuat pendedahan itu sejurus kemelut pencerobohan sempadan negara oleh pengganas Sulu di Lahad Datu itu reda bagi menghormati tugas pasukan keselamatan negara.

Kata beliau, Anwar dikatakan mempunyai beberapa rakan dari Filipina yang berpengaruh dan mempunyai kaitan dengan politik pembangkang di negara jiran itu serta pembangkang di negara ini.

"Saya dalam proses mencari lebih banyak bukti dan maklumat mengenai perkaitan dan perhubungan Anwar dengan rakan-rakannya yang mempunyai kaitan dengan MNLF.

"Apa yang pasti, empat hingga lima rakan Anwar dari Filipina itu telah membantunya pada Pilihan Raya Umum ke-12 pada 2008 yang lalu. Rakan-rakan Filipina Anwar ini ada kemungkinan mempunyai hubungan rapat dengan MNLF, katanya kepada pemberita ketika dihubungi hari ini.

Rahimi dalam blog AnwarAIDC sebelum ini mengesahkan Ketua Pembangkang itu pernah menggunakan khidmat empat pengawal keselamatan yang berasal dari Filipina. Baca di sini.

Keempat-empat individu itu adalah Daniel Cruz, Noel Del Rosario, Alfred Sese serta Bong Oteyza dan anggota-anggota itu terlatih setanding pasukan komando dan pelbagai kepakaran lain.

Mari kita saksikan video klip dibawah ini, rakaman dibuat beberapa bulan yang lalu. Angin tak bertiup, pohon pun tak bergoyang TETAPI persoalannya kenapa Anwar beria-ia benar katakan Sabah akan hilang...??Jika kita lihat Anwar sudahpun membuat perancangan awal yang rapi dan teratur sejak dari penghujung tahun lepas lagi dan Anwar sememangnya mahu menjahamkan negara ini dengan menjadikan Sabah sebagai pertaruhan.

Sifirnya cukup mudah..., kalau negeri Sabah berada dalam keadaan cemas, huru hara dan kacau bilau, sudah pasti negeri dibawah bayu itu tidak dapat mengadakan PRU ke 13 seperti di Semenanjung. Tidak mustahil BN boleh tumbang dan beliau memang mahukan Putrajaya.

Sudah siang lagi bersuloh! Siapa sebenarnya DALANG kepada serangan pemberontak di Lahad Datu? Fikir-fikirkan lah...?

Suara Politik
Belantan

Tiada ulasan: