Selasa, Oktober 21, 2014

Ibunya kata Dyana Sofya, Zairil bukan pasangan kekasih...!!! Betoi ka?


Ibunya tampil sekali lagi sebagai penyelamat keadaan? “Itu bukan Dyana. Dyana dan Zairil tak bercinta!” itu yang ditegaskan ibu Dyana Sofya Mohd Daud, Yammy Samat berhubung penyebaran gambar intim mirip bekas calon PRK Parlimen Teluk Intan itu bersama Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari.

Menurutnya, penyebaran gambar itu sebagai fitnah terbaru terhadap anaknya oleh pihak-pihak tertentu yang mahu merosakkan imej DAP sekali gus melihat Dyana Sofya disingkirkan dari parti itu.

Beliau berkata, tindakan itu juga dilihat sebagai cubaan mengalih perhatian terhadap isu-isu semasa yang lebih besar.

Sekadar gambar hiasan sahaja

“Kalau Anwar Ibrahim dan Azmin Ali, mereka boleh fitnah dan reka gambar macam-macam, inikan pula Dyana. Ini bukan benda baharu, masa PRK Teluk Intan pun berlaku.

“Jika difikirkan secara logik, sebagai seorang ahli Parlimen yang dihormati, takkan Zairil nak buat perkara yang jejas imej macam itu,” katanya semalam.

Yammy berkata, individu mahupun kumpulan yang sengaja mereka-reka cerita dan menyebarkan gambar ini jelas ketandusan modal.

Menurutnya, beliau belum memikirkan sebarang tindakan lanjut berhubung isu itu memandangkan beberapa kes mahkamah yang sudah difailkan terhadap beberapa ahli politik sedang berjalan.

Suara Politik
Belantan

2 ulasan:

usin berkata...

Yammy...yammy. Masa kamu duduk dlm umno dulu tak pulak bising bila anwar kononnya difitnah. Bukan setakat kamu diam malah kamu sokong pula. Bila anak dap kamu kalah dan kamu dikenakan tindakan oleh umno tiba2 kamu kata anwar difitnah. Kalau bukan munafik, perangai yg kamu tunjuk ni menghapiri munafik....

Johan berkata...

Aku setuju dengan pandangan ibu Dyana, aku nampak Dyana hanya kuncup kepala anjing.