Selasa, September 09, 2014

Ronnie Liu sifatkan Mat Sabu lebih bijak?


Demi mempertahankan amalan nepotisme Anwar Ibrahim, DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) berterusan 'menyerang' Datuk Seri Abdul Hadi Awang berikutan kenyataan Presiden Pas itu yang bertegas Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail tidak layak menjadi Menteri Besar Selangor.

Paling biadab apabila bekas Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan Selangor dari DAP, Ronnie Liu , bertindak membandingkan kebijaksanaan Abdul Hadi dengan Mohamad Sabu selain menyifatkan pihak yang menyokong Presiden Pas itu adalah sebahagian daripada elemen tidak masuk akal.


Malah tanpa segan silu, Ronnie Liu yang sebelum ini terkenal sebagai tokoh DAP Selangor yang paling lantang menentang beberapa usaha kerajaan Selangor memerangi kemungkaran menganggap Mohamad atau lebih dikenali sebagai 'Mat Sabu' sebagai tokoh Pas yang jauh lebih bijak dan jujur, tidak seperti Abdul Hadi.

"Sebelum mengucapkan selamat malam, saya percaya ramai antara kita kecewa dengan tindak-tanduk yang dilakukan oleh pihak konservatif dalam Pas. Jutaan rakyat di luar sana juga marah dengan Abdul Hadi serta pengikutnya dan wajar untuk mereka berasa begitu tetapi kena ingat, kita tidak hilang semuanya," katanya..!!!

Suara Politik
Belantan

1 ulasan:

Unknown berkata...

puji ada makna tu!