Jumaat, Februari 28, 2014

Waythamoorthy khianati masyarakat India?

R.S Thanenthiran (duduk, tiga dari kiri) bersama sebahagian ahli menunjukan sokongan terhadap pimpinan Najib Tun Razak dalam sidang akhbar di PWTC, Kuala Lumpur, semalam.

Pengerusi Barisan Bertindak Hak-Hak Hindu (Hindraf), P. Waythamoorthy dibidas kerana tidak tahu menghargai kepercayaan yang diberikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk membangunkan masyarakat India.

Presiden Parti Makkal Sakti Malaysia, Datuk R.S Thanenthiran berkata, bekas Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu juga mengkhianati masyarakat India kerana mensia-siakan peluang keemasan yang dipertanggungjawabkan kepada beliau.

"Perdana Menteri telah menaruh kepercayaan terhadap Waythamoorthy, sebaliknya beliau langsung tidak mempedulikan niat baik apabila melepaskan jawatan tersebut sewenang-wenangnya," katanya dalam sidang akhbar di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini hari ini.


Thanenthiran juga berkata, Waythamoorthy juga bertindak melampau apabila melemparkan pelbagai tuduhan tidak berasas termasuk meminta Perdana Menteri meletakkan jawatan.

"Beliau tiada hak untuk mendesak Perdana Menteri meletakkan jawatan. Saya pasti masyarakat India tidak termakan dengan tuduhan-tuduhan melulu yang dilemparkan Waythamoorthy," katanya.

Sementara itu, Presiden Gabungan Dewan Perniagaan dan Perindustrian India Malaysia (MAICCI), Tan Sri K. K. Eswaran berkata, Waythamoorthy tidak sepatutnya mendesak kerajaan meluluskan dana khas bagi kaum India diletakkan di bawah penyeliaannya.

Katanya, tuntutan itu adalah tidak praktikal dan tidak telus.

Menurut beliau, Waythamoorthy seharusnya sedar kerajaan di bawah pentadbiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah banyak memberi sumbangan kepada kaum India.

Suara Politik
Belantan

1 ulasan:

Unknown berkata...

Salam. Tolong linkkan blog http://cicitpawangali.blogspot.com/ . Terima kasih !