Selasa, April 30, 2013

#PRU13 : Sikap Rafizi berdiam diri dipersoal?Tindakan Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Rafizi Ramli yang terus berdiam diri berhubung dakwaan beliau seorang gay yang tersebar baru-baru ini, menimbulkan tanda tanya.

Presiden Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Azwandin Hamzah berkata, sehingga hari ini, Rafizi tidak mengambil sebarang tindakan sedangkan tuduhan tersebut serius dan mampu menggugat kedudukan beliau sebagai ahli politik.

"Adakah ini percaturan politik yang dibuat-buat untuk menarik perhatian umum? Adakah beliau tidak kisah diperlakukan sebegitu?

"Rakyat berhak mengetahui apa yang sedang berlaku, jadi saya menggesa beliau bertindak segera tanpa perlu menuduh yang bukan-bukan kepada pihak yang tidak bersalah," katanya ketika dihubungi pemberita di sini hari ini.


Sebelum ini, Rafizi digesa membuat laporan polis berhubung risalah yang mendakwa beliau seorang gay seperti yang tersebar di sekitar kawasan Parlimen Pandan dekat sini selain menerusi blog.

Sehubungan itu, ahli jentera pilihan raya Barisan Nasional (BN) Pandan, Ng Lum Yong mendesak Rafizi membuat laporan polis segera selain mengingatkannya tidak mengaitkan BN Bahagian Pandan dengan penyebaran risalah tersebut atau berdepan tindakan undang-undang.

Mengulas lanjut, Azwandin berkata, sekiranya Rafizi tidak bertindak membawa kes itu kepada pihak berkuasa, JMM tidak teragak-agak melaporkan kes tersebut kepada polis.

Suara Politik
Belantan

Tiada ulasan: