Jumaat, Mac 02, 2012

Apabila barua-barua biaDAP cuba sabotaj majlis Perdana Menteri!...Noh Omar dipersalahkan?


Sekumpulan barua-barua biaDAP yang memakai baju perhimpunan haram anti-LYNAS yang dipercayai diketuai oleh IBU segala rasis Lee Kee Hiong telah mengasari DS Noh Omar di majlis pecah tanah SRJKC Sungai Long Kajang semalam. Sudahlah datang tidak dijemput, masuk kerumah orang cuba pula nak tunjuk samseng!

Apabila ditegur mereka telah memberikan gambaran yang mereka dikasari dan cuba membuat kekecohan di majlis tersebut yang dihadiri oleh Perdana Menteri DS Najib Tun Razak. Didalam majlis tersebut, DS Najib telah mengumumkan penghapusan 50% tol bagi pengguna lebuhraya Cheras-Kajang daripada RM3.80 kepada RM1.90.

Siapa yang tidak kenal dengan IBU segala rasis iaitu Lee Kee Hiong yang sejak sekian lama begitu tebal kebenciannya terhadap orang Melayu. Cuba tanya di MPK ( Majlis Perbandaran Kajang ) siapa yang tidak kenal dengan si ‘kering’ ini yang suka terpekik terlolong memaki hamun kakitangan Melayu?

Bagi si’kering’ IBU segala rasis ini, orang Melayu dianggapnya pemalas dan tidak tidak berguna satu sen pun. Sebelum ini pun, anak kepada KETUA rasis iaitu Lim Guan Eng juga pernah mengatakan bahawa 'Orang Melayu tidak berhak menjadi PM Malaysia'! Maka tidak hairanlah si’kering’ yang tidak tahu menghormati adat ini ‘gila’ untuk mengasari dan membuat kecoh di majlis rasmi seorang pemimpin tertinggi kerajaan. Bukankah itu kurang ajar namanya!

Apa yang sebenarnya berlaku ialah, Lee Kin Hiong ( yang merupakan pemimpin DAP Kajang yang chauvinist - IBU segala rasis ), bersama-sama para pengikutnya ( barua-baru DAP ) yang berbaju hijau anti-Lynas datang ke majlis tersebut bertujuan membuat kecoh dan mensabotaj majlis. Kekecohan berlaku apabila hingar bingar yang dilakukan oleh Lee Kin Hiong dan para pengikutnya yang berjumlah 30 orang, mula menarik perhatian orang ramai.

Bimbang masalah yang lebih besar akan timbul dan kemudiannya kesempatan itu dipergunakan oleh Lee Kin Hiong, hadirin cuba menyuraikan mereka. Tetapi ternyata, cubaan orang ramai telah membuatkan Lee Kin Hiong naik angin dan terus berusaha mencetuskan rusuhan dan kekecohan.

Pada ketika keadaan semakin tidak terkawal, DS Noh Omar muncul dan cuba untuk menenangkan keadaan. Tiada kata-kata kesat yang dilemparkan sebagaimana dakwaan Cina DAP yang bernama Lee Kin Hiong dalam Malaysiakini. Sebaliknya dengan penuh sopan dan berhemah, Noh Omar menasihati Lee Kin Hiong agar tidak menimbulkan kekecohan.

Ternyata Lee Kin Hiong bukan jenis manusia yang faham Bahasa Melayu sekalipun mempunyai kad pengenalan yang menunjukkan dia adalah warganegara. Tahap penguasaan dan pemahaman Bahasa Melayunya sangat lemah walaupun sudah hampir setengah abad bermaustatin di negara ini malah jika dibandingkan dengan warga China yang baru sampai kesini, teryata penguasaan Bahasa Melayu mereka jauh lebih baik dari IBU segala rasis ini!

Timbul dakwaan siapakah yang mengasari siapa terlebih dahulu! Dari apa yang berlaku ternyatalah si’kering’ IBU segala rasis inilah yang sebenarnya terlebih dahulu mengasari DS Noh Omar dan bukan sebaliknya sepertimana mereka heboh-hebohkan kepada media-media mereka terutamanya Malaysiakini!

Malaysiakini ternyata berniat jahat dan mahu memburukkan nama DS Najib dan DS Noh Omar. Malaysiakini siarkan kononnya barua-barua DAP hadir dimajlis yang dihadiri PM hanya untuk makan sebaliknya mereka melakukan provokasi dan berniat jahat. DS Noh Omar hanya menegur secara baik kumpulan samseng DAP tersebut kenapa datang untuk buat kacau semasa program PM, sebaliknya Malaysiakini telah membuat ftnah terhadap Ds Noh Omar.

Apakah Malaysiakini cuba bermain dengan api apabila menghasut dengan Politik Perkauman!

Lihatlah IBU segala rasis ini..macam KERA mendapat bunga..!!!Suara politik
Taminsari

Tiada ulasan: