Khamis, September 24, 2015

Tony PuaKA diminta fokus pada skandal sendiri?


Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua dinasihatkan memberi tumpuan terlebih dahulu terhadap siasatan penglibatannya dalam skandal membocorkan maklumat Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) dan berhenti daripada mempersoalkan 1Malaysia Developmen Berhad (1MDB).

1MDB dalam kenyataan di sini hari ini berkata, syarikat berkenaan turut hairan bagaimana pemimpin DAP itu tidak terkesan langsung dengan laporan Wall Street Journal (WSJ) yang jelas menyatakan mereka telah menilai dokumen-dokumen dalam siasatan PAC, sekali gus itu adalah perbuatan melanggar undang-undang.

“1MDB merujuk kepada kenya­taan Tony yang meminta 1MDB menjawab tuduhan yang dikeluarkan oleh WSJ. Tony lupa menyatakan penafian jelas oleh 1MDB yang dikeluarkan pada 9 dan 18 September lalu.

“Tony sepatutnya terlebih dahulu fokus untuk menjawab siasatan polis yang sedang berjalan dan menjawab persoalan rakyat terhadap skandal yang telah mencemar maruah PAC,” kata 1MDB.

Menurut 1MDB, berdasarkan tuduhan-tuduhan yang dilemparkan, syarikat itu telah menjelaskan bahawa Syarikat Pelaburan Petroleum Antarabangsa (IPIC) sememangnya masih menjadi penjamin kepada dua bon 1MDB bernilai AS$3.5 bilion (RM14.79 bilion).

Katanya, WSJ sekali lagi menyiarkan artikel berniat jahat dan salah pada 18 September 2015 yang menyentuh tentang deposit 1MDB berjumlah AS$1 bilion (RM4.2 bilion), sedangkan aset-aset syarikat itu telah ditamatkan.

Suara Politik
Belantan

1 ulasan:

PAK JUNAIDI berkata...

SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA