Ahad, September 27, 2015

Duta Besar China sudah mula tunjuk 'besar kepala'...!!! Cuba campuri urusan dalaman Malaysia?


PUTRAJAYA 26 Sept. – Duta Besar China ke Malaysia, Dr. Huang Huikang akan dipanggil pada Isnin ini untuk memberi penjelasan berhubung kenya­taannya yang didakwa mencampuri urusan hal ehwal dalaman negara ini.

Menurut sumber Wisma Putra, tindakan itu bertujuan meminta penjelasan lanjut Huikang mengenai kenyataan beliau yang menyatakan kerajaan China menentang segala bentuk keganasan dan diskriminasi terhadap kaum tertentu di Jalan Petaling, Kuala Lumpur.

“Saya tidak boleh mengulas lanjut mengenai perkara ini. Kita lihat dahulu hasil penjelasan beliau (Huikang) pada hari Isnin ini,” katanya kepada pemberita hari ini.


Huikang ketika dalam sidang akhbar sejurus mengadakan lawatan ke Jalan Petaling semalam berkata, kerajaan China menentang pihak yang cuba mewujudkan segala bentuk keganasan yang bertujuan mengganggu ketenteraman awam.

Ujar beliau, pihaknya turut menentang diskriminasi yang menyasarkan satu kaum tertentu di Jalan Petaling.

Beliau turut memberi amaran bahawa Beijing berani dan tidak takut untuk menyuarakan pandangan terhadap insiden yang boleh menjejaskan kepentingan para peniaga di Jalan Petaling serta hubungan dua hala antara Malaysia dan China.

Suara Politik
Belantan

1 ulasan:

PAK JUNAIDI berkata...

SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA