Ahad, April 10, 2011

Penasihat ekonomi Selangor naik angin pasal jam Omega!Anwar macam cacing kepanasan apabila ditanya oleh wartawan tentang jam Omega yang dikatakan disimpan oleh Wan Azizah!

Sebelum itu : Desak tunjuk jam Omega!

Konsensus Bebas mendesak Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menunjukkan jam tangan Omega yang didakwa milik suaminya, Anwar Ibrahim.

Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Zulkifli Noordin berkata, jika berjaya menunjukkan jam tangan itu, bermakna Wan Azizah dapat membuktikan bahawa bukan Anwar dalam video aksi itu.

“Saya hairan mengapa beliau (Azizah) tidak menunjukkan jam itu ketika sidang akhbar di rumahnya jika memang ia berada di bawah jagaannya.

“Saya cabar beliau (Wan Azizah) nasihatkan suaminya supaya menyerahkan sampel asid deoksiribonukleik (DNA).

“Jika kedua-dua isu ini memihak kepada Anwar, ia adalah jalan terbaik untuk menebus balik maruah yang juga jalan pintas mereka ke Putrajaya,” katanya kepada pemberita di lobi Parlimen semalam.

Beliau berkata, Wan Azizah tidak wajar membuat sidang media hanya setelah melihat video seks kurang daripada dua minit itu.

“Saya tidak menyalahkan Wan Azizah untuk memilih kesetiaan daripada kebenaran yang pahit kerana itu adalah haknya sebagai isteri mempertahankan suami.

“Bagaimanapun, Wan Azizah perlu bertanggungjawab sebagai presiden PKR dan penyokongnya di seluruh negara,” katanya.

Dalam pada itu, beliau turut membidas mereka yang digelar ‘pencabul siber’ kerana telah menyalah-gunakan namanya untuk memburukkan diri beliau.

“Ini adalah tindakan terdesak mereka yang menggunakan laman sosial Facebook, Twitter dan laman blog untuk memburukkan diri saya.

“Saya juga gagal mengakses laman blog saya kelmarin kerana telah diceroboh oleh mereka yang tidak berkenaan,” katanya.Sementara itu, Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim berkata, Anwar menggunakan ‘mahkamah rakyat’ untuk membela nasibnya.

“Ini dapat dilihat apabila Anwar dalam kempen di Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak, Anwar menjaja kisahnya kepada rakyat untuk menagih nasib kepada rakyat.

“Apa yang penting rak-yat perlu tahu kebenaran sama ada pelaku dalam video seks itu adalah beliau atau sebaliknya,” katanya.

Kenapa nak berdolak-dalik lagi! Kalau betul ada menyimpan jam tersebut, tunjukkan sahaja kepada umum. Mengapa nak sorok-sorok lagi? Apakah sekarang keluarga Anwar sedang mencari jam yang serupa supaya terhapus semua bukti-bukti nanti. Kalau tidak silap jam Omega tersebut sudah diserahkan kepada pihak polis! Jadi apa lagi alasan mereka selepas ini. Sama-samalah kita tunggu.

Suara Politik
Taminsari

Tiada ulasan: