Khamis, April 14, 2011

6 bukti, 'wajah' sebenar Anwar bertambah satu lagi menjadikannya 7 sekarang!
Semalam Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin mengemukakan enam bukti, petunjuk dan isyarat yang menyerlahkan "wajah sebenar" Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk dinilai oleh rakyat.

Beliau berkata, di sebalik solat hajat yang dianjurkan pembangkang untuk mencari kebenaran berkaitan isu membelenggu Anwar, tanpa disedari petunjuk kebenaran yang dicari itu sebenarnya sudah terbentang di depan mata mereka.

Namun, katanya, bagi yang taksub dengan manusia yang dilabel isterinya, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail sebagai "anugerah Tuhan" itu, kebenaran akan hanya diakui dan diterima oleh mereka sekiranya mereka melihat Mohd. Saiful Bukhari Azlan muncul berkudis sopak atau Tun Dr. Mahathir Mohamad menjadi gila.

"Sebab itu, jika ada isyarat (petunjuk) lain, mereka akan jadi PBB - Pekak Bisu Buta. Bagi yang taksub ini, cuba renung-renungkan isyarat, bukti dan keterangan yang Allah telah hantar setakat ini.

"Pertama, Anwar terbukti seorang pembohong dan satu bukti jelas adalah pembohongan 16 September. Satu dunia dia temberang dan kelentong.

"Tidak pernahkah semua bertanya dalam hati kecil, kalau Anwar boleh bohong satu dunia pasal 16 September dan langsung tidak menunjukkan rasa bersalah, apatah lagi bertaubat dan meminta maaf, tidak mungkinkah dia boleh berbohong dalam hal lain?

Soal kedua, jelasnya, sikap liat Anwar untuk bersumpah laknat bagi membersihkan namanya yang dituduh meliwat Mohd. Saiful.

"Tidak pernahkah kalian bertanya, kenapa Anwar liat sangat nak bersumpah laknat? Banyak solat hajat dibuat untuk melaknat Mohd. Saiful sampai ada yang memintanya jadi cacat, gila dan kena sopak. Tetapi, mengapa yang kelihatan semakin 'dilaknat' bukannya Mohd. Saiful tetapi dia (Anwar)?'' jelasnya.

Ketiga, kata Zulkifli, berkaitan sikap liat Anwar untuk menyerahkan sampel asid deoksiribonukleik (DNA) dalam kes tuduhan liwat berkenaan yang sebenarnya tidak sedikit pun merugikan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu jika beliau yakin berada di pihak yang benar.

"Bukti keempat, dalam kes rakaman video seks terbaru, mengapa Anwar melenting kata itu bukan dia walaupun tidak ada sesiapa pun yang menuduhnya. Anwar kata pada masa kejadian, dia sedang sibuk dengan Tweeter dan jam tangan Omega yang ditemui Datuk Shazryl Eskay Abdullah ada pada Wan Azizah.

"Oleh itu, pernahkah kalian bertanya kenapa Twitter Anwar kosong dari pukul 9.30 hingga 11.30 malam? Kenapa Anwar dan Wan Azizah juga liat nak tunjukkan jam Omega kalau betul ada pada mereka? Kenapa kawan baiknya (Shazryl Eskay) sendiri dedahkan klip video itu?'' soal beliau.

Tambah Zulkifli, bukti kelima dan keenam yang harus difikir bersama adalah berkaitan persoalan sikap Karpal Singh yang dahulunya pernah mendedahkan kegiatan liwat Anwar pada 22 Oktober 1997 tetapi kini beria-ia menjadi peguam bela Anwar.

Selain itu katanya, mengapa begitu ramai rakan baik Anwar sebelum ini, seperti Dr. Chandra Muzaffar serta Senator Ezam Mohd. Nor bertindak lari dan kini menentangnya secara terbuka.

Dan hari ini pula bertambah satu lagi 'wajah sebenar' Anwar menjadikannya yang ke 7 apabila seorang lagi orang kepercayaan Anwar menongkah arus dan memilih untuk menentang beliau. Buletin Utama malam tadi menyiarkan wawancara ekslusif TV3 dengan Raja Petra Kamaruddin, Pemilik Malaysia Today.Semua orang tahu bahawa Raja Petra adalah penyokong kuat Anwar. Dan kita juga tahu kerana Anwarlah juga menyebabkan Raja Petra terpaksa melarikan diri bersembunyi ke luar negara. Sebenarnya bukan sedikit pengorbanan Raja Petra kepada Anwar, malah pelbagai cerita dibuat beliau untuk menjatuhkan pemerintahan Pak Lah sebelum ini.

Dan hari ini agak menggemparkan apabila secara tiba-tiba, Raja Petra muncul dikaca TV mengakui bahawa cerita beliau bahawa NAJIB TERLIBAT DENGAN ALTANTUYA HANYALAH REKAAN! Cerita beliau bahawa ROSMAH ADA KETIKA ALTANTUYA DIBUNUH HANYALAH REKAAN SEMATA-MATA! Kedua-duanya hanya bersandar kepada dengar cerita orang yang disuruh Anwar! Bukan beliau sendiri yang mengetahuinya.

Raja Petra juga menyatakan bahawa beliau menulis untuk mengaitkan Najib dan Rosmah dengan Altantuya adalah semata-mata untuk menggagalkan usaha Datuk Najib menjadi Perdana Menteri sebagaimana yang dimahukan oleh Anwar!

Satu demi satu kebenaran semakin terserlah. Allah swt telah memakbul solat hajat Pakatan Rakyat sebelum ini. Raja Petra telah muncul untuk mendedahkan kebenaran. Raja Petra telah bosan dan tidak sanggup lagi bersekongkol untuk menipu bagi pihak Anwar. Alhamdulillah semua orang kuat Anwar telah sedar bahawa mereka telah dipergunakan selama ini. Mungkin ini hikmah sumpah laknat Saiful.

Sebenarnya, banyak lagi isyarat dan petanda yang telah Allah swt tunjukkan. Persoalannya adalah tidakkah kita terfikir yang Allah mungkin telah pun memberi petanda, bukti, isyarat dan amaran serta menjawab semua doa dan solat hajat memohon petunjuk itu? Tepuk dada tanyalah iman masing-masing. Wallahuallam.

Suara Politik
Taminsari

Tiada ulasan: