Selasa, Ogos 02, 2011

Muslihat Yahudi - DAP mendapat inspirasi dari pasukan bolasepak Singapura!

Strategi DAP untuk menang dalam PRU ke-13 nanti dilihat sama dengan pasukan bolasepak Singapura sewaktu mengalahkan pasukan Harimau Malaya baru-baru ini. Mereka mengeksploitasikan pengalaman pemain import sudah “tamat tempoh” sehingga sanggup memberi kerakyatan kepada mereka. Selepas itu sedikit demi sedikit ‘muslihat yahudi’ digunakan untuk melemahkan pihak lawan.

Kalau bukan muslihat yahudi, masakan tanah Temasik boleh terlepas ketangan bangsa asing! Semak semula siapa David Marshall kalau bukan seorang yang berketurunan yahudi yang menjadi Ketua Menteri pertama Singapura!

Jika dilihat kepada perlawanan penting di Stadium Nasional, Bukit Jalil baru-baru ini, banyak masa yang terbuang disebabkan ‘lakunan dan aksi’ mereka dipadang. Pura-pura jatuh sakit untuk ‘curi masa’ dan memberi tekanan kepada Harimau Malaya untuk menambahkan jaringan gol. Pemain negara beria iya bermain mengikut peraturan, tetapi akhirnya dikecundangkan dengan strategi yang nampak mengena.

Bagi Singapura kemenangan keatas pasukan Malaysia adalah kemenangan moral bagi mereka. Mereka akan lakukan apa sahaja untuk mengatasi Malaysia. Dengan syarat mereka menang! Sebenarnya mereka sudah “ menunjukkan jalan” kepada DAP bagaimana hendak “menundukkan” kerajaan BN.

DAP yang bagai orang mengantuk disorongkan bantal, sudah pasti akan cuba “meniru” cara ini untuk menang dalam PRU ke-13 nanti. Mereka menghasut orang Melayu supaya menyertai perhimpunan haram BERSIH 2.0 baru-baru ini, meminta SPR akur kepada permintaan mereka kononnya pilihanraya tidak telus, tetapi mereka sendiri tidak turut serta! Malah tidak nampakpun kelibat Lim Kit Siang dan anaknya Lim Guan Eng.

Inilah strategi yahudi yang mahu melihat orang Melayu berpecah dan bergaduh sesama sendiri. Dan yang amat menyedihkan sekali apabila ada orang Melayu yang sanggup menjadi “ barua “ kepada DAP malah ada diantara mereka berbangga dengan apa yang telah mereka lakukan! Yang penting mereka mahu melihat UMNO dan BN tumbang!


Terbaru apabila mereka ( DAP ) sudahpun membuat perancangan untuk meletakkan calun mereka ( Melayu ) dikawasan majoriti Melayu iaitu dikawasan PAS dan PKR dengan harapan pengundi Cina akan mengundi mereka dan mereka bakal menggunakan PAS dan PKR untuk pecahkan undi Melayu!

Sebenarnya DAP bukannya yakin sangat dengan kemampuan Pas dan PKR, cuma mereka mahu menggunakan parti-parti tersebut untuk “ pecahkan “ undi. Lebih-lebih lagi sekarang apabila DAP melihat PKR dan PAS sedang mengalami kemerosotan sokongan yang amat sangat pengundi melayu. Oleh itu kedua-dua parti ini dilihat DAP tidak mampu untuk mengekal kerusi yang mereka ada sekarang. Alternatif lain adalah bagi DAP meletakkan calon Melayu mereka sendiri. Dengan strategi ini DAP berharap sokongan kaum Cina kekal dan kaum melayu bertambah yang akhirnya akan memenangkan calon mereka.

Mungkin ada diantara mereka ( pengikut-pengikut PAS dan PKR ) menyedari perkara tersebut, tetapi disebabkan mereka mahu menumbangkan kerajaan BN, mereka sanggup melakukan apa sahaja walaupun sampai tergadai tanahair mereka sendiri. Mungkin Allah swt sudah menunjukkannya sedikit di Pulau Pinang, tetapi mereka masih tidak mahu mengambil iktibar dengan apa yang telah berlaku!

Kepada PAS, bersyukurlah kerana masih tidak menjadi pemerintah kerana Allah swt berfirman dalam surah al-Syura ayat 27 :

Dan jikalau Allah melapangkan rezeki bagi hamba-hamba-Nya semua, tentu mereka akan derhaka di muka bumi, tetapi Allah menurunkan apa-apa yang dikehendaki-Nya dengan ukuran ( kemampuan ). Sesungguhnya Dia Maha Mengetahui keadaan hamba-Nya lagi Maha Melihat.”

Adakah kini DAP melihat PAS dan PKR sudah menjadi “liabiliti” kepada perancangan mereka untuk menguasai Malaysia dalam PRU ke-13 nanti. Adakah kita bakal melihat negara ini akan mendapat menteri-menteri besarnya dan seorang Perdana Menterinya dari parti DAP.

Sebenarnya inilah perancangan licik yang DAP belajar dari PAP Singapura bagaimana untuk menguasai kerusi Melayu dinegara itu sejak tahun 1965 dan contoh terbaik adalah dari perlawanan bolasepak diantara kedua-dua buah negara baru-baru ini. Jalan sudah ditunjuk, implementasinya sudah berlaku sekarang. Sebelum nasi menjadi bubur, terpulanglah kepada orang Melayu untuk memikirkannya demi masa depan anak cucu kita semua. Wallahuallam.

Suara Politik
Taminsari

Tiada ulasan: