Rabu, September 30, 2009

Gilir Ketua Menteri: DAPSY bidas Ketua Pemuda PKR Pulau Pinang !

Pemuda Sosialis DAP (DAPSY) Pulau Pinang hari ini membidas Ketua Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang, Mohd. Yusmadi Mohd. Yusuff yang mencadangkan agar jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang disandang secara giliran antara tiga parti yang kini menguasai negeri itu.

"Ini merupakan satu formula berbaur perkauman ciptaan Mohd. Yusmadi sendiri yang asyik gilakan kuasa sahaja," kata Setiausaha DAPSY Pulau Pinang, Ng Wei Aik dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau mengulas cadangan Mohd. Yusmadi supaya jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang digilirkan berdasarkan formula baru yang memberi peluang kepada semua kaum untuk menjadi pemimpin.

Mohd. Yusmadi, yang juga Ahli Parlimen Balik Pulau dilaporkan berkata, formula politik baru itu bagi menggantikan formula Barisan Nasional yang memberi jawatan Ketua Menteri hanya kepada kaum Cina dan Timbalan Ketua Menteri kepada wakili Melayu.

Wei Aik berkata, tiada formula baru yang telah dipersetujui oleh pakatan DAP, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pas yang kini memerintah Pulau Pinang berhubung sistem penggiliran itu. Beliau berkata, buat masa ini, DAPSY berpendirian bahawa belum sampai masa dan tidak perlu jawatan Ketua Menteri itu digilirkan.

Katanya, DAPSY mempertahankan jawatan Ketua Menteri supaya tidak digilirkan atas alasan bahawa sebarang pelantikan untuk jawatan itu mestilah diputuskan oleh parti yang menguasai majoriti kerusi Dewan Undangan Negeri dan bukan atas alasan kaum Cina adalah majoriti di negeri itu.

"Saya ingin tegaskan bahawa formula baru yang sedang dilaksanakan oleh Kerajaan Negeri Pulau Pinang adalah memberi layanan adil serta bantuan saksama kepada semua rakyat tanpa mengambil kira perbezaan kaum, agama, jantina dan latar belakang politik. "Ini jauh lebih adil serta disambut baik oleh rakyat jelata daripada formula ciptaan Mohd. Yusmadi itu," kata Wei Aik yang juga Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri.

Komen :

Tak tahulah siapa yang gila kuasa? DAP ke PKR...PAS?( tak layak bersuara )..Inilah yang dinamakan Pakatan Rambang ( PR ) sehingga sampai sekarang pun belum didaftarkan. Indah betul mereka tidur sebantal, tapi mimpi mereka lain-lain. Tahniah kepada orang Melayu Pulau Pinang yang menyokong PR terutamanya DAP. Semuga akan diingati oleh anak cucu nanti yang orang Melayu sendiri yang menjual bangsa mereka.

Ingatlah, DAP popular di mata orang cina, dasar-dasar DAP yang memberi banyak kelebihan kepada orang cina dan dilihat DAP lebih membela cina dari MCA dan Gerakan. Orang cina di Malaysia sebenarnya sudah lama mengimpikan untuk memerintah Malaysia, sesudah orang cina berjaya menguasai ekonomi negara, mereka pula mengimpikan untuk menguasai politik, banyak dasar-dasar kerajaan BN yang tidak disenangi oleh orang cina, dasar-dasar yang di buat oleh kerajaan BN dilihat melebihkan orang Melayu, orang cina sebenarnya Tamak dan Dengki kepada orang melayu, orang cina menganggap orang melayu hanya sebagai bangsa pengacau, segala apa sahaja yang ingin mereka buat terhadap negara ini tidak menjadi gara-gara orang melayu masih lagi memegang kuasa politik malaysia.

Pulau Pinang menjadi test ground mereka untuk menekan bangsa melayu, orang cina Pulau Pinang memberi undi kepada DAP kerana mereka melihat DAP sahajalah parti yang amat membenci orang melayu, maka DAP pun menang di Pulau Pinang. Kini setelah hampir dua tahun DAP memerintah Pulau Pinang Projek Menghalau Orang Melayu dari Pulau Pinang dengan menjadikan Pulau Pinang negeri untuk orang cina kini sedang giat di lakukan, sebanyak 10 perkara yang telah digariskan oleh DAP dalam Projek mereka menghalau orang melayu dari Pulau Pinang.

1.Satu perbadanan yang dikenali sebagai Perbadanan Ketua Menteri telah ditubuhkan, tujuan penubuhan perbadanan ini ditubuhkan hanya semata-mata untuk merampas Tanah Wakaf Orang Melayu yang beribu ekar kebanyakanya tanah-tanah itu berada di sebelah pulau (gorgetown) dan tanah-tanah ini memiliki nilai hartanah yang tinggi.

2.Penjaja dan peniaga kecil melayu ditekan oleh pemerintah DAP, buktinya ramai penjaja kecil melayu telah gulung tikar kerana tempat mereka berniaga sejak puluhan tahun telah dirobohkan oleh PBT atas arahan pemimpin DAP atas alasan tempat itu hendak dibangunkan, tapi peniaga itu tidak diberi tapak lain sebagai ganti. Contoh terbaik semasa bulan Ramadhan baru-baru ini apabila peniaga-peniaga Melayu dihalau dari premis perniagaan mereka.

3.Projek membangunkan Resort dan Hotel-hotel mewah di kawasan melayu ini dilihat sebagai satu strategi DAP untuk menekan dan menghalau orang melayu keluar dari Pulau Pinang.

4.Mengetatkan kelulusan penukaran status tanah untuk orang melayu jika tanah itu ingin dibuat sebagai tanah perkuburan Islam, tetapi dalam masa yang sama, tanah perkuburan cina tumbuh bagai cendawan.

5.Tidak ada lagi tender untuk kontraktor bumiputra kelas f, kebanyakkan kontraktor melayu di pulau pinang terpaksa gulung tikar.

6.Wujudnya campur tangan dalam pengurusan wang zakat dan baitumal di Pulau Pinang, DAP cukup irihati dengan jumlah kutipan wang zakat kerana ianya mencecah jutaan ringgit, DAP juga meminta wang zakat itu tidak hanya diberikan kepada orang Islam sahaja tetapi DAP juga meminta wang zakat itu diberikan kepada mereka yang bukan Islam, DAP memberi alasan ianya Keadilan untuk semua rakyat.

7.Tokong, Kuil dan gereja dibina tanpa pengawasan dari PBT, tetapi pembinaan masjid dan surau melalui proses yang cukup ketat dan menyusahkan.

8.Premis-premis maksiat dibiarkan di bina dikawasan yang ramai penduduk melayu, penjualan arak dibuat secara terbuka, langsung tiada penguatkuasaan.

9. Membina satu universiti khas untuk kaum cina diatas tanah seluas 140 ekar yang mana asalnya tanah itu untuk pembinaan sekolah tinggi agama.

10. Rasuah dan salahguna kuasa semakin berleluasa di dalam pejabat ketua menteri, tetapi mereka bijak mengalihkan setiap isu yang kena atas batang hidung mereka.

Sekali lagi TAHNIAH KEPADA SEGELINTIR UMAT MELAYU YANG TELAH MENGGUNDI DAP DAN PAKATAN RAMBANG ( PR )PADA PILIHANRAYA LEPAS, TANGGUNG LAH SENDIRI PADAHNYA. BEGITU JUGA KEPADA PAS KERANA BERJAYA BERKAWAN DENGAN DAP DAN SYAITAN SEBAGAI RAKAN SEJATI MEREKA UNTUK MENJATUHKAN ORANG MELAYU ISLAM SENDIRI DEMI MENEGAKKAN NEGARA ISLAM ALA-PAS. Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna lagi...MASYAALLAH!!!.

Suara Politik
Taminsari

1 ulasan:

Ezad berkata...

melayu ada hati nak jadi KM pulau pinang...

JANGAN HARAP!

berangan macam mat jenin aje laaa