Isnin, Julai 11, 2011

Najib: Anwar dalang perhimpunan haram?
Anwar Ibrahim adalah dalang dan petualang sebenar di sebalik penganjuran perhimpunan haram semalam, kata Perdana Menteri.

Datuk Seri Najib Tun Razak menyifatkan perhimpunan haram anjuran pertubuhan tidak berdaftar Bersih 2.0, merupakan rancangan terdesak Ketua Pembangkang dan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu untuk memanipulasi rakyat bagi meraih sokongan.

Najib yang juga Presiden UMNO berkata, Anwar tergugat dengan sokongan rakyat yang semakin kuat terhadap kerajaan berikutan pelbagai dasar pembangunan ekonomi yang telah dilaksanakan.

Ketika berucap kepada 6,000 hadirin pada majlis Penerangan Perdana di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini, hari ini, beliau berkata, Ahli Parlimen Permatang Pauh itu sanggup menggorbankan prinsip dan mengetepikan agama dan bangsa asalkan dapat mencapai impiannya menjadi Perdana Menteri.

"Dia tahu kalau dia tak lakukan sesuatu, kita (Barisan Nasional) akan menang dalam pilihan raya umum ke-13 nanti.

"Ini merupakan peluang terakhir baginya (Anwar). Bila orang tahu ini peluang terakhir, mereka akan buat segala-galanya, baik atau tidak,” katanya.

Najib yang juga Pengerusi BN berkata, Anwar sengaja hendak menjejaskan imej negara dan menunjukkan kepada dunia yang Malaysia ini tidak demokrasi dan sebaliknya cuba menunjukkan dirinya sebagai seorang yang baik.

"Perangai hodoh ini tidak pernah ubah dari dulu sampai sekarang,” katanya. Beliau berkata, Anwar mahu menuntut pilihan raya yang adil dan bersih, tetapi pemilihan PKR juga dicemari pelbagai skandal.Filem movie terbaru " Sandiwara Bersih 2.0 ". Inilah pelakon yang paling memualkan di abad ini yang pernah kita tonton. Tidak cukup dengan pelbagai penipuan sebelum ini. Malang dan sungguh hina sekali sandiwara wayang mainannya...!!!

Yang peliknya orang lain yang kena gas pemedih mata, dia pula retak tengkorak siap pakai pendakap leher pulak tu. Kalau nak 'berlakon' pun ada had nya juga Anwar. Orang kampung semua sudah tahu! Lihatlah lakonannya dalam video ini terkulai-kulai layu macam nak mati, seolah-olah cedera parah (0:40 sec)..!!!

Masalahnya dalam ramai-ramai yang dekat sekelilingnya, hanya dia seorang sahaja yang kena. Tapi bila burukkan DS Najib dan kerajaan depan wartawan kelihatan sihat pula. Macamana dia boleh cedera sampai CT Scan? Fikir-fikirkan lah..!!!

Suara Politik
Taminsari

Tiada ulasan: