Selasa, Januari 14, 2014

Sudah Tiba Masanya PM Perlu Penasihat Baharu?

Adakah ini salah seorang penasihat Perdana Menteri?

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak disarankan agar mengambil penasihat baru bagi memberikan idea baharu terhadap kepimpinan beliau.

Jelas pada masa ini kepercayaan terhadap penasihat-penasihat lama terbukti gagal memberikan keputusan lebih baik kepada BN, selain melantik konsultan asing untuk memberikan imej positif kepada kerajaan juga perlu diketepikan sama sekali.

PM perlu menghimpunkan penasihat-penasihat baharu beliau bagi memberikan idea baharu supaya lebih memahami denyut nadi rakyat.

Kepercayaan terhadap penasihat lama terbukti gagal memberikan keputusan lebih baik kepada BN dalam PRU13 yang lalu, sekaligus memberikan imej negatif kepada BN.

Kini, setiap kata-kata kerajaan BN menjadi satu bahan gurauan dan momokan rakyat sehingga dilihat sukar untuk kembali meraih semula sokongan daripada rakyat!

Rakyat sebenarnya sedar pembangkang juga tidak sebaik BN, namun oleh kerana mereka (rakyat) berada dalam keadaan marah sudah pasti mahu mencari mangsa untuk melepaskan kemarahan mereka.

Oleh itu, kegagalan BN mengoptimumkan penggunaan jentera parti memberikan penerangan kepada rakyat akan memberi padah besar kepada BN sendiri!

Renong dan fikirkanlah...!!!

Suara Politik
Belantan

Tiada ulasan: